Jdi na obsah Jdi na menu

Základní informace

webové stránky - dobrovolný svazek obcí

Základní škola Tursko – Holubice, svazek obcí

 

Níže uváděné informace jsou dány zákonem č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím ve skladbě dle vyhlášky č. 442/2006 Sb., kterou se stanoví struktura informací zveřejňovaných o povinném subjektu způsobem umožňujícím dálkový přístup

Název zapsaný v rejstříku dobrovolných svazků obcí Středočeského kraje:

 

Základní škola Tursko – Holubice, svazek obcí

 

Sídlo:

Obec Holubice ul. U Parku 175, 252 65 Holubice

 

IČ:

17351421

 

Právní forma:

Dobrovolný svazek obcí dle zákona o obcích

 

Den vzniku:

21.7.2022

 

Předsedkyně:

Ing. Eva Ježková, starostka obce Holubice

__________________________________________

 

Způsob založení:

Svazek obcí Základní škola Tursko-Holubice, svazek obcí byl vytvořen v souladu s ustanovením § 49 a násl. zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní zřízení) v platném znění. Zřizovací smlouvu o vytvoření dobrovolného svazku obcí po předchozím schválením zastupitelů obce Tursko a obce Holubice podepsali: Ing. Eva Ježková, starostka obce Holubice a Václav Vlk, starosta obce Tursko. Nedílnou přílohou Smlouvy o vytvoření svazku jsou i Stanovy svazku.

 

Svazek obcí vznikl (nabyl právní osobnosti) zápisem dne 21.7. 2022 na Krajském úřadě Středočeského kraje do Rejstříku Svazku obcí.

Dobrovolný svazek obcí je veřejnoprávní korporací, má vlastní majetek a hospodaří podle vlastního rozpočtu, vystupuje v právních vztazích svým jménem a nese odpovědnost z těchto vztahů vyplývající.

 

Důvod založení:

Zakladatelé Svazku – obce Holubice a obec Tursko - zřizují Svazek za účelem plnění úkolů v oblasti školství, zejména zajišťování podmínek povinné školní docházky dětí s místem trvalého pobytu na území členských obcí.

Předmětem činnosti Svazku je spolupráce smluvních stran v oblasti školství, tj. zajišťování, vzdělávání a školských služeb podle zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) v platném znění. Předmětem činnosti Svazku je dále:

 

  1. Svazek přebírá od obce Tursko do své působnosti a organizační struktury již existující školskou právnickou osobu pod názvem: Základní škola Tursko, okres Praha – západ (IČ: 75034808) se sídlem Pražská 67, 252 65 Tursko; zřizovatelem této Základní školy je obec Tursko.

 

  1. Svazek provádí veškeré činnosti a úkony nezbytné pro naplnění záměru zajistit výstavbu a následný provoz druhého stupně základní devítileté školy (Základní škola II. stupně) situované v katastrálním území obce Holubice v Čechách,  

          

  1. Svazek za účelem dle této Smlouvy provede veškeré úkony nezbytné pro zřízení školské právnické osoby, která bude provádět činnosti dle školského zákona a tím naplňovat zákonnou povinnost smluvních stran - členů svazku - uložených jim tímto zákonem,

 

  1. Členské obce Svazku za týmž účelem vymezí obecně závaznou vyhláškou dle § 178 odst. 2 písm. c) zákona č. 561/2004 S., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání (školský zákon) správní území jako školský obvod pro Základní školu zřízenou Svazkem obcí dle odst. 3 písm. b) tohoto článku.

 

Organizační struktura:

  1. Sněm delegátů- nejvyšší orgán Svazku
  2. Představenstvo
  3. Předsedkyně Svazku: Ing. Eva Ježková, starostka obce Holubice-Kozinec

Místopředseda Svazku: Václav Vlk, starosta obce Tursko

Jmenovaní jsou statutární zástupci Svazku.

  1. Kontrolní komise.

 

Kontaktní spojení Svazku:


Kontaktní/doručovací adresa:  

Základní škola Tursko – Holubice, svazek obcí

Obec Holubice ul. U Parku 175, 252 65 Holubice

 

Adresa úřadovny pro osobní styk:

Obec Holubice ul. U Parku 175, 252 65 Holubice

 

Úřední hodiny:

pondělí: od ……… do ……..

 

 

Telefonní čísla:

pevná linka:        ………………………….

mobilní telefon:  ………………………….


Adresa internetové stránky:

www.svazekturskoholubice.estranky.cz


Adresa e-podatelny:

 

Svazek postupuje ohledně všeobecných pravidel elektronického podání dle zákona č. 89/2021 Sb., občanský zákoník v platném znění, konkrétně § 40 odst. 3 zákona.

Pokud se jedná o podání mající povahu právního úkonu učiněného elektronickými prostředky, pak je postupováno dle zákona č. 227/2000 Sb., o elektronickém podpisu v platném znění. 

Pokud je podání učiněno prostřednictvím informačního systému datových schránek, má podání stejné účinky jako písemný podepsaný úkon/listina. Je zde aplikován zákon č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů, v platném znění.


Technické parametry přijímaných datových zpráv:
Datové zprávy jsou přijímány ve formátech:
*.doc nebo *.docx (dokument Microsoft World 97 a vyšší)
*.xls nebo *.xlsx (dokument Microsoft Excel 97 a vyšší)
*.ppt nebo *.pptx (dokument Microsoft Powerpoint 97 a vyšší)
*.odt (dokument OpenOffice Writer)